събота, 22 август 2015 г.

Рекламна кампания на продукт

Факултет по журналистика и масова комуникация



Специалност: Връзки с обществеността

Курс: трети

Форма на обучение: задочна

Дисциплина: Рекламна кампания


Научен ръководител: д-р Р. Абаджимаринова


Курсова работа: Рекламна кампания на гел за бръснене Gillette













Ситуационен анализ




1. Специфика на избраната от нас фирма.


„Жилет“ (Gillette) е търговска марка и бивша американска компания, водещ производител в света на принадлежности за бръснене, както и на други продукти за лична хигиена и козметика.
P&G купи световноизвестната марка преди известно време. Сред най-доволните от сделката бе прочутият инвеститор Уорън Бъфет, притежаващ дял от 10% от "Жилет". Той заяви, че по този начин ще се създаде най-голямата компания в света за потребителски стоки и се закани да продължи инвестициите си в новото дружество.
Новият продукт, който целим да реализираме чрез фирмата е модел гел за бръснене, на основата на екологично чисти продукти. Той е съобразен с потребността на мъжа за гладко, безболезнено бръснене, както и мека кожа след него, без да е необходимо да се ползват други продукти (кремове и т.н.). Затова новият продукт ще е подобрена версия на разпространените на пазара подобни гелове. Той ще е обогатен с много подхранващи кожата вещества, така че да не я уврежда при бръснене.



2. Специфика на рекламния продукт

Новият гел е нова формула в мъжката козметика за бръснене. Най-важните му съставки са смесица от успокояващи кожата екстракти и витамини, подхранващи нейната здравина и еластичност. Всичко е на био основа и без каквито и да било дразнители, дори и за най-чуствителната кожа. Името на продукта е Gillette-Beauty Skin.
Новият продукт има щадяща кожата употреба и с него се бръснеш, дори и да нямаш автършейв под ръка. Подходящ за бързо и качествено бръснене, когато си на път или закъсняваш за важна среща. Поради съдържанието си на висококачествени подхранващи вещества, продуктът  е сравнително скъп сред палитрата от продукти на Жилет. Но по-високата цена (не чак толкова, в интерес на истината) носи много повече качество, а и удобството и здравето, които доставя печелят симпатиите на уважаващия се мъж. За стандарта в чужбина, продуктът е на нормална цена, което ще спомогне за успешното му възприемане от потребителите. Ние ще наложим доверието пред цената, защото тази марка се е доказала през годините.



3. Общи продажби на продуктовата категория

Общите продажби на продуктовата категория за 2008 г. са 145 000 бр. За 2009 г. са съответно 160 000 бр.


4. Процент на продажбите на избрания от нас продукт спрямо конкуренцията.

Gillette-Beauty Skin е нов продукт на пазара и затова все още няма информация за процент на продажби спрямо конкуренцията.


Маркетингов и рекламен план



Маркетингови цели


Маркетинговите цели указват продажбения обем, който трябва да бъде постигнат за определен период.

Тъй като продуктът Gillette-Beauty Skin е нов на пазара, ние не можем да изчислим неговия пазарен дял. Но можем да установим пазарния потенциал, анализирайки динамиката на продажбите на продуктовата категория.

През 2010-2011г. „Жилет” трябва да наложи продукта специално на българския пазар. Целта е да се постигне пазарен дял от 50% чрез поставяне на маркетинговия акцент върху мъжете със всякакъв вид доходи в региона на гр. София. Това нарастване на пазарния дял ще доведе до продажбата на 44 000 бройки и приходи, възлизащи на 500 000(печалба) при цена 15.89 лв.





Рекламни цели

За периода януари-март 2010г. „Жилет” трябва да осведоми 70% от мъжете на възраст 17-60г., живеещи в гр. София за новия продукт Gillette-Beauty Skin. (телевизионна,печатна, интернет и външна реклама)

През 2010г. трябва да се отстои високото качество на продукта и да се оправдае високата му цена от 15.89лв. Българският мъж трябва да бъде убеден, че качеството и удобството са по-важни от цената.




Средства за постигане на рекламните цели

- Целева аудитория - мъже между 17 и 60г. в гр. София. Важно е и да се убедят потребителите, които вече ползват марката, че новият продукт е най-добър.
- Творчески изисквания - площ на печатните реклами 9/17
на втора или последна страница в мъжки издания.
- Географско покритие на рекламната кампания - гр. София.
- Специални маркетингови и рекламни въпроси - анкети в интернет
- Сайтове, посветени на новини и предимно мъжки теми;
безплатни, демонстрации в молове или фризьорски салони;
- Рекламно послание - „Здравословният лукс е удобство!”.
Изписано е с курсив на всяка опаковка. То ще комуникира с
потребителите и в телевизионната рекламата с цел налагане
на марката като бранд.
- Рекламно лице - за налагане на продукта ще поканим за
рекламно лице известен и успял мъж,с излъчващо доверие присъствие. Добре е това лице да има висок положителен имидж както сред мъжета, така и сред жените.
- Рекламен телевизионен клип - спотът ще е с продължителност 30 секунди. Сценарият ще акцентира на това колко е важно в забързаното ежедневие досадните задължения като бръсненето да се превръщат в бързи и носещи свежест удоволствия.
- Външна реклама – билбордове до големи търговски обекти, паркинги и други места с подчертано мъжко присъствие.
- Промоции в супермаркети или вериги козметични магазини






Рекламна честота – 4+
Рекламен обхват – 55%
Честота на рекламното въздействие- 5+
Целеви обхват на кампанията  r= 60 при f=5










































Оформяне на рекламния бюджет



Рекламните разходи за продукта ще възлизат на 500 000 лв., което е 50% от общите за отрасъла рекламни разходи (1 000 000лв). Пазарният дял на марката е 56%. Коефициентът на пазарна ефективност е 100, което означава, че средставта за рекламата ще бъдат похарчени ефективно.

- Телевизионна реклама    -    15 000лв. (само заснемане)Включват хонорари на статисти, централното лице на кампанията, екип и студио
- Печатна реклама                -     8 000лв. (в 2 списания)
- Интернет реклами-             -     5 000лв. (в 4 сайта)
- Промоции                           -     3 000лв (по веднъж на месец, но на много места)
- Цена на външна реклама    -     12 000лв

Остават 457 000  за разходи по рекламната кампания.

На рекламата се гледа като дългосрочна инвестиция. Затова ние отделяме голям бюджет за налагането на новия продукт. За да подейства рекламата, тя трябва да бъде запомнена. Доказано е, обаче че запаметяването на информационното съдържание намалява с времето, затова нашата телевизионна и печатна реклама ще има непрекъснато присъствие в медийното пространство повече от половин година. Т.е. остатъкът от 457 000  ще се използва за излъчване и публикуване на рекламния клип.
































Стратегически решения в медиапланирането



  1. На кого ще въздейства?

Сегментиране на целевата аудитория:

-       по райони (София);
-       според зоните на доминиращото влияние на избраната медия (читатели на вестници, зрители на телевизии, посетители на сайтове);
-       според пол (мъже), възраст (17-60г.), доходи (от 450лв нагоре).


Изчисление на демографските индекси: индекс за потребление на гел за бръснене Gillette-Beauty Skin по възрастови сегменти




Сегменти
% потребители
% население
Индекс:
17-24
13%
15%
87
25-35
40%
24%
167
36-50
27%
30%
90
51-60
20%
31%
67




Позициониране на медийте:

Телевизия – BTV, NOVA, RING. Те са достъпни за аудиторията от цялата страна. Първите две са националните телевизии с най-висок рейтинг, третата е особено популярна сред мъжката част от населението заради спортната си програма.
Списания – Рекламите ще бъдат разпространени в „мъжки” издания - „Маxim”, „Playboy”. Те са месечни, но за сметка на това са авторитетни, а и без това нашата реклама ще наблегне на телевизията. Реклама във вестници не се предвижда, тъй като целта е да се внуши качество и лукс на предлагания продукт.




2. Къде и как ще се действа?

2.1. Определяне на географските региони на рекламната кампания
Да се рекламира в региони на София, където дистрибуцията на продукта е слаба и изобщо липсва такава.
Да се рекламира там, където продажбите са силни и средни.
Да се рекламира в региони на София-окръг, където продуктът е непознат.






2.2. Потенциал на пазарите

- индекс за развитие на марката

BDI = (% продажби на „Жилет” в София) / (% население в София от общото за страната) х 100   
  60% / 23,00% х 100 = 261


- индекс за развитие на продуктовата категория

CDI = (% продажби на продуктовата категория в София) / (% население в София от общото за страната) х 100
  70% / 23,00% х 100 = 304

BDI и CDI имат високи стойности. Това означава, че:
- продажбите както на марката, така и на категорията като цяло са близо до нивото на насищане;
- увеличаването на рекламните разходи е неефективно;
- рекламата има поддържаща роля (рекламното съдържание трябва да се запомни от потребителите)



2.3. Посочване на „критична точка”.

Рекламната кампания ще обхваща град София с население около 2млн. души.
Задължителни пазари – София.
При излишни средства – допълнителна реклама в по-големите градове.



2.4. Разпределяне на рекламния натиск по региони

Професионално задължение е най-много пари за реклама да се отделят за регионите със най-много заложени продажби. По този начин ще бъдат постигната по-голяма ефикасност на рекламните инвестиции. Именно затова на този етап Gillette-Beauty Skin ще се наложи първо в София. Основната му задача е да опрадвае цената с качеството си. Този шанс би се дал само на територията на столицата, където населението има по-високи доходи отколкото хората в по- малките градове, а освен това е и по-многобройно.



3. Кога да се рекламира

3.1. Цикличност на продажбите

За бръсненето няма сезони, това е ежедневие. Все пак, вземаме предвид началото на кампанията – зимните месеци в началото на годината. Тенденция е с идването на пролетта продажбите да се покачват, а и периода е белязан с по-малко разходи за реклама. Следователно, времето за влияние върху целевата публика идеално съвпада с очаквания резултат – почване на масово купуване на продукта. Разбира се, няма нищо по-хубаво от коледните печалби, но не винаги от нас зависи да уцелим момента от годината, който най-много ни харесва. В състояние на един конкурентен пазар, трябва да умеем във всеки един момент да атакуваме ефикасно потребителите.


Месец 2008
Продажби на прод. категория
Продажби на Gillette-Beauty Skin
Индекс
Януари
24%
7%
29.17
Февруари
33%
16%
48.48
Март
58%
32%
55.17



3.2. Рекламна активност на конкурентите - няма реклами на гел за бръснене от такъв революционен тип и конкуренцията не може засега да предложи нов продукт от същия клас. Моментът е удобен за запълване на тази пазарна ниша и трайно настаняване в умовете на хората, за да се запази водещата роля, дори и да се появи конкурентен био-гел.


3.3. Промоции- томболи в супермаркети за малки награди и ваучари за безплатни подаръци от „Жилет” през първите два месеца на кампанията. Така новият продукт ще има осезаемо присъствие сред потребителите не само от телевизията и печата. Когато хората се запознаят с продукта от близо, ще се прояви тяхното доверие към марката и ще започнат да купуват.








































Ритмичност на рекламната кампания


Пулсиращ медия график - Рекламното въздействие ще се поддържа през цялата година като през определени периоди интензивността ще се повишава. Рекламите се се публикуват и излъчват без прекъсване и равномерно през първите три месеца. След това излъчването ще бъде отново равномерно, но с по-малка честота.





Януари-Февруари-   Април-Май       Юни-     Септември-      Ноември-
       Март                        Август     Октомри        Декември

                                            

Висока интезивност на рекламата ще има отново през Юни и Август. Тогава хората предприемат пътувания, ходят на почивки и е тенденция да купуват нови козметични принадлежности. След кратко есенно затишие, рекламата отново ще „бомбандира” потребителя преди и по време на традиционните коледни пазарувания, като при наличие на капитал, ще се организират празнични събития и промоции на компанията.

















5. Ефективен рекламен обхват.

5.1. Потенциален обхват.- въз основа на съдействието на медиите рекламоносители.



ПОТЕНЦИАЛНИ РЕКЛАМОНОСИТЕЛИ. РЕЙТИНГ И ОБХВАТ:

● BTV - 700 000 зрители извън праймтайма
● NOVA - 550 000 зрители
● RING - 180 000 зрители

● Списание Maxim - 70 000 читатели(2.0% от всички читатели в отрасъла)
● Списание Playboy - 85 500 читатели(2.5% от всички читатели в отрасъла)


- Общо 1 430 500 души за телевизиите за България. София е приблизително ¼ от населението, следователно за столицата – 357 000 души, което прави 74 000 семейства.


5.2. Реален обхватНе винаги аудиторията на дадена медия обръща внимание на рекламите. През деня рекламните клипове по телевизията се забелязват от 20-25 % от гледащите, по време на prime time- а – 76 % рекламни блокове, а в рамките на едно предаване – 84 %.

Рекламната кампания се счита за успешна, когато най-малко 45 % от целевата публика е видяла рекламата и то най-малко 3 пъти ( r = 45 при f= (3+) ).


Факторите влияещи на горенаписаното са:
- Конкуренцията - няма силно упражнена конкуренция за този продукт
- Бюджетът - достатъчен с висок излишък.
- Миналия опит на фирмата - „Жилет” има дългогодишен и много богат опит на българския и международен пазар.


5.4. Ефективна честота

За да се поддържа адекватно ниво на осведоменост и положително потребителско отношение към марката, е необходимо да се рекламира с честота приблизително четири пъти за един покупателен цикъл.



Взаимовръзка между обхват, честота, ритмичност и брой на пазарите

Обхват - планира се приоритетно в промоции
Честота - тя е с предимство пред обхвата. Планира се спрямо нивото на осведоменост на пазара.
Ритмичност - пулсираща.
Брой на пазарите - стратегиите се определят по отделно за всеки пазар. (втори подход). В този случай става въпрос само за град София. По- нататък в останалите градове ще се проведат отделни рекламни кампании.

Формиране на медиамикс


Основни носители- печатни издания,телевизии, външна реклама



1. Избор на медии:

● BTV - 700 000 зрители (за България)
● NOVA - 550 000 зрители (за България)
● RING - 180 000 зрители (за България)

● Списание Maxim - 70 000 читатели(2.0% от всички читатели в отрасъла)
● Списание Playboy - 85 500 читатели(2.5% от всички читатели в отрасъла)


Предимства на списанията като рекламна медия:
- интерес на потребителите към тях
- високо качество на печата
- изграждат престижен имидж на продукта

Предимства на телевизията като рекламна медия:
- големи творчески възможности
- широко покритие
- силно въздействие
- обществено влияние

Предимства на външната реклама:
- въздействаща
- възприема се и на подсъзнателно ниво
- притежава високи арт качества



2. Постоянна аудитория

За телевизията - рекламната кампания ще покрие близо 357 000 души или приблизително 74 000 семейства, при наличие на телевизионни приемници, което важи почти 100% за столицата. При всички случаи постоянната телевизионна аудитория се изчислява спрямо наличните домакинства или зрители, които притежават телевизионен приемник в дома, а не към цялото население.



3. Аудиторен дял

Аудиторен дял за телевизията: 0,14%









4. Брутни рейтинг точки



Среден рейтинг
Брой появи на рекламата
GRP
Btv – 10.00 -13.30ч.
40
5
200
Btv – 14.00 - 18.30 часа
30
4
120
Btv - 19:00- 23:30ч.
50
8
400
Nova - 10.00 -13.30ч.
35
5
175
Nova - 14.00 - 18.30 часа
27
4
108
Nova - 19:00- 23:30ч.
46
8
368
Ring –  10:00-16:00
20
6
120
Ring –  16:00-23:30
30
11
330
Списание „Maxim”
15
1
15
Списание “Playboy”
20
1
20
Общо:

53
1855








4.1. Брутни импресии



Примерен брой
домакинства
(изследвани)
Брой излъчвания на реклама
GI
Btv – 10.00 -13.30ч.
280
5
1400
Btv – 14.00 - 18.30 часа
150
4
600
Btv - 19.00  -  23.30ч.
570
8
4560
Nova - 10:00- 13:30ч.
150
5
750
Nova - 14:00- 18:30ч.
110
4
440
Nova - 19:00- 23:30ч.
320
8
2560
Ring –  10:00-16:00
90
6
540
Ring –  16:00-23:30
120
11
1320
Списание „Maxim”
20
1
20
Списание “Playboy”
40
1
40
Общо:

53
12230






5. Обхват

- при електронните медии е необходимо честотно разпределение Вариант 2:
5 реклами в 5 тв предавания (рекламира се във всички предавания)
- при печатните медии разпространение в зависимост от тиража и цената на рекламната тарифа-разпространение в списания с голям тираж и мъжка аудитория.



6. Честота

- при електронните медии е необходимо цялостно честотна разпределение;
- при пресата съвкупната аудитория или GRP е 85 % а 70 % от мъжете получават поне по едно рекламно въздействие то: f= 85%/ 70%=1,21


7. Разход на хиляда контакта

- За телевизията
СМР = 203
- За пресата
СМР = 206




8. Същинско формиране на медиамикс

8.1. Критерии и принципи

Количествени критерии:

Географско покритие- Националната телевизия BTV  ще въздейства на цялата целева аудитория-17-60 години; NOVA също - 17-60; Телевизия „RING”- 17-45. Интернет обхване възрастта 17-35, а печатната реклама- 20-40.
Обхват на целевата аудитория – над 75 % от мъжете на възраст между 17 и 60 години, живеещи на територията на столицата.
Честота – 4+
Социално-демографска структра на медиите – мъжете гледат телевизия, четат мъжки списания (17-60 години), Интернет сайтове ползват тези, който имат Интернет.



Качествени критерии:

□ Телевизионна реклама – набляга се на визуалността, стилистиката, естетиката, ефектите и звука.
□ Списания – набляга се на снимки и рекламното послание. Цената на продукта няма да е написана, разбира се, тъй като не продаваме домати на пазара. Така се стига до внушаване на престижност на марката и по нататъшен интерес на потребителите към новия продукт.
□ Външна реклама – Различни дизайнерски снимки с рекламното лице, с въздействащ дизайн и кратък, познат текст.



8.2. Оптимално комбиниране на рекламоносителите.

Комбинацията телевизионна реклама + печатна в списания + външна реклама гарантира мощно въздействие върху потребителите и бързото събуждане на интересът им към продукта.



9. Изготвяне на медиаплан и медиаграфик на компанията.

Медияплан – обхваща периода от 01 Януари до 31 Март 2010 година.

BTV – 85 излъчвания всяка седмица от понеделник до петък в часовете между 10:00 - 23:30ч. Продължителност на рекламата 30 секунди (но може да се показва и за 10). Цената на рекламната тарифа на брой излъчване:
10:00 - 13:30ч - 700 лв.
14:00 - 18:30ч – 650 лв.
19:00 – 23:30ч – 6500 лв.
Забележка: Почти всички излъчвания на клипа може да са по 10 секунди. Ще има само два цели спота в праймтайма.

Следователно общата цена за 1 седмица е 23 080лв.

Общата цена за периода от 01 Януари до 31 Март 2010 г. е 276 960.

NOVA - 119 излъчвания всяка седмица от понеделник до неделя в часовете между 10:00 – 23:30ч. Продължителност на рекламата 30 секунди(но може да се показва и за 10). Цената на рекламната тарифа на брой излъчване:
10:00 – 13:30ч –  400 лв.
14:00 – 18:30ч – 800 лв.
19:00 – 23:30ч. – 3000 лв.
 Забележка: Почти всички излъчвания на клипа може да са по 10 секунди. Ще има само два цели спота в праймтайма.

Следователно общата цена за 1 седмица е 9 800лв.

Общата цена за периода от 01 Януари до 31 Март 2010 г. е 117 600лв.

RING – 119 излъчвания всяка седмица от понеделник до неделя в часа между 10:00 – 23:30ч. Продължителност на рекламата 30 секунди (но може да се показва и за 10). Цената на рекламна тарифа на брой излъчване е 150 лв.

Общата цена за периода от 01 Януари до 31 Март 2010 г. е 25 200.

“Maxim“ -  1  публикации на месец ( в един брой ) по време на пулсиращия рекламен график. Цената на една публикация е 1000 лв.
Общаща цена за периода от 01 Януари до 31 Март 2010 г. е 3000 лв.

“Playboy“ -  1  публикации на месец ( в един брой ) по време на пулсиращия рекламен график. Цената на една публикация е 1667 лв.

Общата цена за периода от 01 Януари до 31 Март 2009 г. е 8000 лв.





Медиaграфик - обхваща периода от 01 Януари до 31 Март 2009г.
Име : Реклама на Gillette-Beauty Skin на фирма „Gillette”
Целева аудитория : мъже между 17 - 60 години.










ТЕЛЕВИЗИИ:



BTV, NOVA и RING


Медия
Месец
Ден
Клип
Час
Цена
Обща цена
Рейтинг
Брутни точки

BTV
Януари
понеделник-
петък
30сек
10сек
10:00 - 13:30
92 320
276 960
1 млн.
души
280
Февруари
14:00 - 18:30
92 320
Март
19:00 - 23:30
92 320
Nova
Януари
понеделник-
неделя
30сек
10сек
10:00 - 13:30
39 200
117 600
700 хил.
души
160
Февруари
14:00 - 18:30
39 200
Март
19:00 - 23:30
39 200
Ring
Януари
понеделник-
неделя
30сек
10:00 - 23:30
-
25 200
30 хил.
души
86
Февруари
-
-
-
-
-
Март
-
-
-
-
-










BTV
Януари
Февруари
Март
Ден
Бр
Ден
Бр
Ден
Бр
1
петък
17
1
понеделник
17
1
понеделник
17
2
събота
-
2
вторник
17
2
вторник
17
3
неделя
-
3
сряда
17
3
сряда
17
4
понеделник
17
4
четвъртък
17
4
четвъртък
17
5
вторник
17
5
петък
17
5
петък
17
6
сряда
17
6
събота
-
6
събота
-
7
четвъртък
17
7
неделя
-
7
неделя
-
8
петък
17
8
понеделник
17
8
понеделник
17
9
събота
-
9
вторник
17
9
вторник
17
10
неделя
-
10
сряда
17
10
сряда
17
11
понеделник
17
11
четвъртък
17
11
четвъртък
17
12
вторник
17
12
петък
17
12
петък
17
13
сряда
17
13
събота
-
13
събота
-
14
четвъртък
17
14
неделя
-
14
неделя
-
15
петък
17
15
понеделник
17
15
понеделник
17
16
събота
-
16
вторник
17
16
вторник
17
17
неделя
-
17
сряда
17
17
сряда
17
18
понеделник
17
18
четвъртък
17
18
четвъртък
17
19
вторник
17
19
петък
17
19
петък
17
20
сряда
17
20
събота
-
20
събота
-
21
четвъртък
17
21
неделя
-
21
неделя
-
22
петък
17
22
понеделник
17
22
понеделник
17
23
събота
-
23
вторник
17
23
вторник
17
24
неделя
-
24
сряда
17
24
сряда
17
25
понеделник
17
25
четвъртък
17
25
четвъртък
17
26
вторник
17
26
петък
17
26
петък
17
27
сряда
17
27
събота
-
27
събота
-
28
четвъртък
17
28
неделя
-
28
неделя
-
29
петък
17
-
-
-
29
понеделник
17
30
събота
-
-
-
-
30
вторник
17
31
неделя
-
-
-
-
31
сряда
17
























































NOVA
Януари
Февруари
Март
Ден
Бр
Ден
Бр
Ден
Бр
1
петък
17
1
понеделник
17
1
понеделник
17
2
събота
17
2
вторник
17
2
вторник
17
3
неделя
17
3
сряда
17
3
сряда
17
4
понеделник
17
4
четвъртък
17
4
четвъртък
17
5
вторник
17
5
петък
17
5
петък
17
6
сряда
17
6
събота
17
6
събота
17
7
четвъртък
17
7
неделя
17
7
неделя
17
8
петък
17
8
понеделник
17
8
понеделник
17
9
събота
17
9
вторник
17
9
вторник
17
10
неделя
17
10
сряда
17
10
сряда
17
11
понеделник
17
11
четвъртък
17
11
четвъртък
17
12
вторник
17
12
петък
17
12
петък
17
13
сряда
17
13
събота
17
13
събота
17
14
четвъртък
17
14
неделя
17
14
неделя
17
15
петък
17
15
понеделник
17
15
понеделник
17
16
събота
17
16
вторник
17
16
вторник
17
17
неделя
17
17
сряда
17
17
сряда
17
18
понеделник
17
18
четвъртък
17
18
четвъртък
17
19
вторник
17
19
петък
17
19
петък
17
20
сряда
17
20
събота
17
20
събота
17
21
четвъртък
17
21
неделя
17
21
неделя
17
22
петък
17
22
понеделник
17
22
понеделник
17
23
събота
17
23
вторник
17
23
вторник
17
24
неделя
17
24
сряда
17
24
сряда
17
25
понеделник
17
25
четвъртък
17
25
четвъртък
17
26
вторник
17
26
петък
17
26
петък
17
27
сряда
17
27
събота
17
27
събота
17
28
четвъртък
17
28
неделя
17
28
неделя
17
29
петък
17
-
-
-
29
понеделник
17
30
събота
17
-
-
-
30
вторник
17
31
неделя
17
-
-
-
31
сряда
17
























































RING
Януари
Февруари
Март
Ден
Бр
Ден
Бр
Ден
Бр
1
петък
17
1
понеделник
17
1
понеделник
17
2
събота
17
2
вторник
17
2
вторник
17
3
неделя
17
3
сряда
17
3
сряда
17
4
понеделник
17
4
четвъртък
17
4
четвъртък
17
5
вторник
17
5
петък
17
5
петък
17
6
сряда
17
6
събота
17
6
събота
17
7
четвъртък
17
7
неделя
17
7
неделя
17
8
петък
17
8
понеделник
17
8
понеделник
17
9
събота
17
9
вторник
17
9
вторник
17
10
неделя
17
10
сряда
17
10
сряда
17
11
понеделник
17
11
четвъртък
17
11
четвъртък
17
12
вторник
17
12
петък
17
12
петък
17
13
сряда
17
13
събота
17
13
събота
17
14
четвъртък
17
14
неделя
17
14
неделя
17
15
петък
17
15
понеделник
17
15
понеделник
17
16
събота
17
16
вторник
17
16
вторник
17
17
неделя
17
17
сряда
17
17
сряда
17
18
понеделник
17
18
четвъртък
17
18
четвъртък
17
19
вторник
17
19
петък
17
19
петък
17
20
сряда
17
20
събота
17
20
събота
17
21
четвъртък
17
21
неделя
17
21
неделя
17
22
петък
17
22
понеделник
17
22
понеделник
17
23
събота
17
23
вторник
17
23
вторник
17
24
неделя
17
24
сряда
17
24
сряда
17
25
понеделник
17
25
четвъртък
17
25
четвъртък
17
26
вторник
17
26
петък
17
26
петък
17
27
сряда
17
27
събота
17
27
събота
17
28
четвъртък
17
28
неделя
17
28
неделя
17
29
петък
17
-
-
-
29
понеделник
17
30
събота
17
-
-
-
30
вторник
17
31
неделя
17
-
-
-
31
сряда
17
























































ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ:



„Maxim”, „Playboy”



Списание
Профил
Позиция рекл.
Цвят
Формат
Брой
рекл.
пулбик./
месец
Общи разходи за 1 месец
Общо разходи за цялата рекл. камп.
Maxim
Мъжко списание
Вътрешна
4
А4
1
1000
3000
Playboy
Мъжко  списание
Вътрешна
4
А4
1
1667
5000












Бюджет на кампанията по видове медии


Описание по вид
Цена в лв.
ТВ реклама
434 700
Прес реклама       (списания)
8000
Интернет реклама
5000
Външна реклама
12 000
Други
3000
Обща сума
462 700
Общ бюджет
500 000











Библиография:

1. Примерна технологична карта

2. Уикипедия

3. Сайт „Пиеро 97”, даващ информация за медиите и техните официални рекламни тарифи - http://www.piero97.com/index.php

4. Списание SIGNCAFE, отразяващо рекламния пазар в България и състоянието на медиите в рйтингов аспект























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предварителен договор за покупко-продажба на жилищен имот

ДОГОВОР (предварителен, за покупко-продажба на жилищен имот) Днес ..., ..., 2002 год . в гр. София, на основание чл.18 и чл.19...