събота, 22 август 2015 г.

Примерен договор за доставка на стоки

Д О Г О В О Р  ЗА  Д О С Т А В К А




Днес ............2009г., в гр, между:......................................................, с адрес:..................., ф.дело ...............Дан.№ …………...,  Булстат .......................,   банка................., банкова сметка...................., банков код...........................,представлявана от ..................................................................................................................., наричан "ДОСТАВЧИК",
и
“Ерика Ко” ЕООД, за краткост наричан по-долу Купувач, с адрес на управление  и кореспонденция: гр.Варна, Западна промишлена зона, ТК ЕРИКА, Тел.:052/50-96-96, факс:052/50-96-98, Дан.№BG103827650, булстат 103827650,  представляванa от г-жа Даниела Василева – Управител, се сключи настоящия договор за следното:
:




I. ПРЕДМЕТ

1.     Доставка от страна на ДОСТАВЧИКА на стоки и закупуването им от КУПУВАЧА, съгласно условията  на настоящия договор.



II. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОСТАВЧИКА

1. Доставчикът е длъжен да:
1.1. Спазва споразуменията и задълженията, произтичащи от настоящия договор
1.2. Доставя стоката в подходяща опаковка, съобразно вида на стоката или указанията на Купувача;
1.3. Подписва стокова разписка за всяка доставка, а стоките да бъдат със съответната търговска марка.
1.4. Издава данъчна фактура в лева, съответстваща на изискванията на българското законодателство при всяка доставка;
1.5. Достави заявените в поръчките стоки, неповредени и с неповредена опаковка; както и определените количества, срокове, качество, опаковка, бар код, етикет на производителя или вносителя.
1.6. При промяна на бар-кода на някой от артикулите, Доставчика е длъжен да уведоми Купувача предварително и да организира, чрез свой представител смяната на бар-кодовете на доставените в хипермаркета преди промяната артикули
1.7. При доставка на стока, която не е на евро-палети и е невъзможно да се  разтовари с товаро-подемната техника на хипермаркета, представителя на Доставчика е длъжен да  разтовари стоката върху предоставените  му  палети.
1.8. Осигури доставените стоки да отговарят на българските норми и стандарти / БДС/ или на определените с нормативен акт за приложение в България норми и стандарти на Европейския съюз или други страни, когато има такива, на законовите изисквания за сигурност и безопасност, да притежават сертификати за качество, гаранционен сертификат, декларация за съответствие, етикети на български език, указания за употреба и производител на българско език. Ако Доставчикът наруши условията на точката и заради това Купувачът претърпи санкции и глоби, то Купувачът ще ги префактурира на Доставчика.
1.9.  Доставяната стока да е с остатъчен срок на годност не по-малък от половината от общия срок на годност на съответната стока;
1.10. Доставя стоки, за които са платени всички мита и други налози, преминали са необходимия контрол от компетентните държавни органи и инспекции в съответствие с изискванията на действащото законодателство и има издадени редовни документи установяващи това, спрямо които няма претенции на трети лица, няма уредени търговски или особен залог, няма наложен запор;
1.11. Осигурява гаранционни карти и изпълнението на гаранционните условия  
1.12. Да подмени или приеме обратно за своя сметка от купувача всяка доставена от него стока, която не отговаря на изискванията на настоящия договор, включително изискванията за съответствие с БДС;
1.13.Да предостави на Kупувача необходимите за визуално представяне на стоките материали, когато тези стоки ще бъдат включени в каталозите и брушурите на магазина, както и техните технически и търговски характеристики, когато това е необходимо. В тази връзка Доставчикът упълномощава Купувача да възпроизвежда всяка информация, свързана със стоките;
1.14. Декларира и гарантира, че доставените стоки, предмет на настоящия договор, както и техните изображения, технически и търговски характеристики, които се използват от магазина няма да накърнят права на трети лица или по – специално право на интелектуална собственост, което би породило предприемането на действия срещу Купувача.
1.15. Не прехвърля на трети лица вземания към Купувача, произтичащи от настоящия договор, нито чрез цесия, ните чрез факторинг, нито по какъвто и да било друг начин, освен ако Купувача не е дал изрично  писмено разрешение за това;
1.16. Предлага безплатно обучение за персонала на Купувача, разработване на щандовете и демонстрация на стоките;
1.17. Определя свой служител за отговорник на всеки отделен магазин на Купувача, като му възлага да контактува пряко със съответния закупчик, да предоставя на Купувача информация за новите продукти, включително и техническа документация, да участва в организирането на промоции, да се грижи за случаите на рекламация, да съдейства за осигуряването на гаранционен сервиз;
1.18. Предаде на Купувача всички документи от значение за собствеността и реализирането на стоката на пазара;
1.19. Уведомява Купувача за всяка промяна в основните му данни / седалище, банкова сметка, факс, телефон и др./ в писмена форма. В противен случай Купувачът не носи отговорност за последващи вреди;
1.20. Носи пълна отговорност в случай, че във връзка с доставените от него стоки на Купувача бъдат съставени актове или бъдат наложени имуществени санкции от държавни органи или инспекции, като дължи възстановяване на всички направени разноски и на всички наложени имуществени санкции.
1.21. Незабавно да вземе стоката си, но не по-късно от 24 часа, в случаите, когато продажбата на стока бъде забранена по причини, за които Купувачът не отговаря.
1.22.Обезщети за всички претърпени разноски, в случай, че на купувачът са наложени глоби или санкции поради закъсняло представяне на документи за доставка.
1.23. Възстановяване на всички направени разноски и на платеното от купувача обезщетение на третото лице, ако бъде осъден, в случай, че трети лица предявят претенции срещу Купувача за обезщетение за вреди, произтичаща от покупката на стоки на Доставчика. Доставчикът е длъжен да окаже необходимото съдействие на Купувача, за да се защити срещу тези претенции, включително и пред съда.
1.24. дължи неустойка в размер на 1% за всеки просрочен ден, но не повече от 10% от заявената стойност, при неизпълнение на доставката в посочения срок. При забавяне на доставката повече от 7 /седем/ календарни дни, купувачът има право да откаже да приеме стоката.


III. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КУПУВАЧА

1. Купувачът е длъжен да:
1.1.Заяви писмено доставката в срок от 7 /седем/ календарни дни преди датата на изпълнение ,като изпрати на Доставчика поръчка изготвена  съгласно указанията на договора.
1.2.Приема всяка доставена стока, поръчана и отговаряща на изискаванията по настоящия договор и приложенията към него.
1.3.Изплаща редовно и в срок дължимите суми на Доставчика.
1.4.Прави своите заявки за доставка на стоките, с писмен формуляр за поръчка по образец с посочени в него количества, типове и кодове на стоките, както и срок на доставка. Всяка поръчка има идентификационен номер и се заверява от Управителя на съответния магазин. Тя се изпраща на Доставчика по факс или e-mail на предварително съгласувани факс номер и адрес.
1.5.преглежда доставените му стоки в деня на приемане на стоката и  уведомява  Доставчика до два работни дни от доставката за забелязани недостатъци и скрити дефекти,за които се съставя протокол.

2. Купувачът има право да:
2.1. Върне стоката за сметка на Доставчика, когато  тя не отговаря на изискванията, посочени в договора.
          2.2.Върне или замени непродадена стока , като Доставчика е длъжен да издаде кредитно известие за върнатото количество.


IV. ТАРИФИ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

1. Доставчикът ще фактурира Купувача, по следните преференциални тарифи: Приложение.1 (като Доставчикът винаги прилага и официалната си тарифа)
2. Купувачът ползва договорена търговска отстъпка в размер на .......... % от официалната тарифа на Доставчика – Приложение 1 (договореност се постига само по т.1 или т.2, но никога и за двете заедно).
3. Плащането от страна на Купувача се извършва срещу данъчна фактура,издадена в съответствие с действащото законодателство,съдържаща необходимите номера на поръчка и стокова разписка, по които се извършва плащането. Само двата документа заедно- фактура и копие от стоковата разписка, са основание за заплащане на цената от Купувача.
4.  В случай, че фактурата съдържа неверни данни или е  некоректно съставена, Доставчикът се задължава да издаде коригиращ документ в рамките на 3/три/ дни  от уведомяването  за допуснатите грешки.В такъв случай срокът на плащане започва да тече  от деня на получаване на коригираната фактура.
5.  Плащанията се извършват в български лева.
6. Фактурата се издава в деня на приемане на стоката, а ако след изтичане на 48 часовия срок за рекламация се констатират скрити дефекти, то Доставчикът издава кредитно известие за съответните количества.
7. Купувачът заплаща доставените му стоки в срок от 60/шестдесет/ календарни дни, считано от датата на получаване на фактурата в централния офис на магазина. При първоначално зареждане на магазина / магазините / със стоки, този срок се определя на 90 /деветдесет дни/
8. В случай, че купувачът заплати доставените му стоки в срок от 5 / пет / работни дни от получваване на фактурата, последният има право на отбив в цената в размер на .......% от цените посочени в Приложение 1.
9.    Срокът на плащане започва да тече от момента, в който Доставчикът предаде на Купувача фактура или проформа фактура, съответстваща на изискванията на закона и настоящия договор.
10. Фактурата се счита платена в деня на заверяване на банковата сметка на Доставчика. В случаите, когато плащането постъпва с 3 до 4 дни отклонение поради почивни дни , банкови неработни дни, ваканции или други обстоятелства, изпълнението на задължението за плащане се счита точно.
11. При наличие на взаимно съгласие на страните е възможно за определени стоки да се извършва продажба на консигнация.. В този случай страните сключват отделен договор за консигнация на конкретните стоки, като договорът за консигнация, се подчинява на фирмената политика на Купувача, залегнали в Уговорените настоящия договор.
12. Уговорените от страните цени, при извънредни обстоятелства могат да бъдат повишавани от Доставчика, не повече от веднъж на 6 /шест/ месеца., само ако Купувачът е бил уведомен и се е съгласил с него, за което е изготвено писмено споразумение.
13. Доставчикът следва да уведоми писмено, за евентуално повишение или намаление на цените на доставяните от него стоки, в срок не по-малък от 2 /две/ седмици.
14.  Предвидените годишни отстъпки, чиито размер е ......... %, се плащат в края на годината – в последната работна седмица на месец декември по банков път, съгласно издадена фактура от Купувача.
15. При постигане на определен годишен оборот, страните могат да уговорят нов размер на търговската отстъпка за Купувача.



V. ГАРАНЦИОННИ КЛАУЗИ

          1. Доставчикът носи гаранционна отговорност за стоките, като се определят времетраенето, условията и обхвата на тази отговорност за всеки вид стока.
2. Доставчикът задължително осигурява гаранционен сервиз за предлаганите от него стоки, ако поради своето естество те подлежат на сервизно обслужване.
3. При рекламация, направена в гаранционен срок от краен потребител на стоките, доставчикът носи отговорност по Закона за защита на потребителите, като е длъжен да обезщети купувача с всички направени плащания и претърпени вреди, които са във връзка с рекламацията.
4. Доставчикът може да оторизира  отделни магазини от системата на купувача, за извършване на гаранционен сервиз , като обучи определн брой служители на купувача, които пряко да се занимават с тази дейност.



VI. РЕКЛАМА.

1.     Доставчикът може да осъшествява рекламна дейност на територията на “Алати”, като за това заплаща по установената тарифа (приложение 2).
2.     Срокът за осъществяване на рекламна дейност от страна на Доставчика, не трябва да е по-малък от един месец.
3.     По взаимно споразумение Купувачът може да прихване сумите за реклама от задълженията си към Доставчика.



VII. ОБЩИ УСЛОВИЯ.

1. Доставката се счита за извършена, когато стоките са доставени в магазина на купувача в определения срок и отговарят по документи на изпратената в бона за поръчка спецификация по брой, количество, качество, разфасовка, опаковка, първоначално предоставени мостри и бар код.
2. Условията на доставка са франко магазина от 08:00ч. до 16:00ч. на текущия ден.
3. Доставчикът може да извършва частични доставки само след изричното съгласие на Купувача.
4. Двете страни постигат допълнително споразумение за случаите, когато в магазина изостават непродадени стоки.
5. Купувачът има право на рекламация за качество като:
а/ иска подмяна на стоката с нова, отговаряща настоящия договор в 10 /десет/ дневен срок;
б/ иска намаляване на цената на стоката, ако прецени, че има интерес да я задържи
в/ откаже поръчката
6. Купувачът може  да организира конкретни промоции в сътрудничество с Доставчика., като условията се предвижват в специален документ, наричан “Договор за промоционални стоки”.
7.  При сключване Договора за доставка Доставчикът е длъжен да представи копие от следните документи, удостоверяващи правната му легитимация, представителство, данъчна и статистическа регистрация: удостоверение за актуално състояние от съответния търговски регистър, копие за данъчна регистрация, копие от регистрация по БУЛСТАТ, удостоверение за номера и идентичността на банковата сметка, заявена за разплащане с доставчика.
8. Всички уведомления и съобщения се изпращат на адреса за кореспонденция на Доставчика посочен в Договора за доставка, за негова сметка. При промяна на основните данни /седалище, адрес, телефон, факс,  банкова сметка и др./ Доставчикът е длъжен своевременно да уведоми Купувача в писмена форма. При неуведомяване купувачът не носи отговорност за последиците от нарушената комуникация.
9. Купувачът носи отговорност за стоката, след като я приеме в магазина чрез упълномощен служител и подпише стокова разписка на Доставчика.
10.Информацията и сведенията, свързани с договора, са фирмена тайна и страните са задължават да не ги разпространяват.



VIII. СРОК НА ДОГОВОРА

1. Настоящият договор се сключва за срок от 1 /една/ година от датата на подписването му. В случай, че никоя от страните не го прекрати писмено в срок от един месец преди изтичането му, същият ще се счита за продължен за още една година.
2. Настоящият договор може да бъде прекратен от всяка страна с едномесечно писмено предизвестие до другата страна, като в този случай Доставчика  е длъжен да довърши изпълнението на поръчката, възложена му преди датата на изтичане на предизвестието.
3. Настоящият договор може да се прекрати по всяко време от Купувача, при нарушаване на договора от Доставчика.
4. Всякакви промени и допълнения към настоящия договор ще се извършват само с писмено споразумение между страните, което ще се счита за неразделна част от договора.
5. Възникналите спорни въпроси по прилагане на настоящия договор ще се решават от страните по взаимно съгласие, а когато това е невъзможно - пред Арбитражния съд на Българската търговско-промишлена палата.  




                       
            Настоящият договор се състави и подписа в два еднообразни екземпляра -по един за всяка от страните.












КУПУВАЧ:                                                                              ДОСТАВЧИК:                         


Керамик груп ЕООД

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предварителен договор за покупко-продажба на жилищен имот

ДОГОВОР (предварителен, за покупко-продажба на жилищен имот) Днес ..., ..., 2002 год . в гр. София, на основание чл.18 и чл.19...