събота, 22 август 2015 г.

Граждански договор


 

Д О Г О В О Р

№ ………/ 2011 г.

Днес, __________ 2011 г., в гр. София, между:
1. , (наричано по-долу за краткост ВЪЗЛОЖИТЕЛ), от една страна,

И

2. _________________________, ЕГН _________________, лична карта № ______________, издадена на ___________ г. от МВР – __________, наричан по-долу за краткост ИЗПЪЛНИТЕЛ,
се сключи настоящият договор за следното:

I. ПРЕДМЕТ НА ДОГОВОРА

1.1. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ възлага, а ИЗПЪЛНИ­ТЕЛЯТ приема срещу възнаграждение и при условията на настоящия договор да ____________. (описва се конкретната задача – напр. да предостави някакви услуги, да извърши определена работа и др.)
1.2.        В предмета на този договор и независимо дали е изрично посочено в него, се включва и извършването на всякакви други фактически и правни действия, които са необходими с оглед предоставянето на услугите съгласно настоящия договор.
1.3.        ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ осъществява изпълнението на предмета на договора като се съобразява с изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.

II. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

2.1. На ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ:
а/ да запознае ИЗПЪЛНИТЕЛЯ със своите изисквания във връзка с изпълнението на предмета на договора;
б/ да предостави на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ необходимите документи и информация;
в/ да оказва съдействие на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ, при необходимост, за качественото и срочно изпълнение на предмета на настоящия договора;
г/ да проверява качеството и стадия на изпълнение, без по този начин да пречи на работата на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ по предмета на настоящия договор;
д/ да заплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ възнаграждение при условията, уговорени в раздел III от договора;
е/ ако изпълнението на предмета на договора стане невъзможно, да заплати на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ възнаграждение, съответстващо на извършената работа.

2.2. НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ:
а/ да извърши възложената работа качествено и като спазва изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ;
б/ да планира извършването на предмета на настоящия договор като се съобразява с изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и сроковете, поставени от последния;
в/ да запазва матиралите и оригиналните документи във вида, в който са му предоставени и след използването им да ги върне на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ;
г/ да уведомява своевременно ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ за всички, възникнали в хода на работата обстоятелства, възпрепятстващи нормалното изпълнение на предмета на договора;
д/ да пази търговските тайни на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, както и да не разпространява сведения и информация, станали му известни при и по повод изпълнението на настоящия договор;
е/ да получи уговореното възнаграждение при условията на раздел III от настоящия договор;
ж/ ако ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е извършил част от работата и по-нататъшното й изпълнение се окаже невъзможно поради форсмажорни обстоятелства, ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ има право да получи възнаграждение, в размер само за извършената част, ако тя може да бъде полезна на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.
з/ да не извършва дейност конкурентна на дейността на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ от свое или от чуждо име, или чрез трети лица през време на действие на настоящия договор;
и/ да не разкрива под никаква форма информация за дейността или клиентите на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, станала му известна при или по повод на изпълнение на неговите служебни задължения извън рамките на общоприетата публичност;
й/ да е лоялен към ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, да не злоупотребява с доверието на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и да пази добрата репутация на дружеството.

 

IІI. ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ


3.1. За осъществяване на предмета на настоящия договор ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ дължи на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ брутно възнаграждение в размер на _______ (______) лева.
3.2. Възнаграждението се изплаща на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ в брой или по банковата сметка на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ след подписване на протокола по чл. 4.1.
3.3. Дължимите данъци и вноски за здравно и социално осигуряване се заплащат в съответствие в действащото българско законодателство.

 

IV. ОДОБРЯВАНЕ НА РАБОТАТА


4.1. Изпълнението на предмета на настоящия договор се установява посредством подписване на двустранен протокол за одобряване на извършената работа.
4.2. В случай, че при приемането на работата бъдат констатирани несъответствия с изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ или действащото законодателство, ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ е длъжен да ги отстрани за своя сметка в срок, определен в протокола по чл. 4.1.

V. ДЕЙСТВИЕ НА ДОГОВОРА

5.1. Настоящият договор влиза в сила от датата на подписването му и има действие до изпълнението на всички, произтичащи от него задължения.
5.2. Договорът може да бъде прекратен:
а/ с изтичане на договорения срок;
б/ по взаимно съгласие на двете страни, изразено в писмена форма;
в/ едностранно, с 1 (едно) – месечно писмено предизвестие, отправено от всяка от страните до другата без да е необходимо посочване на причини;
г/ едностранно, с писмено изявление и без предизвестие от изправната страна при неизпълнение от другата страна на клаузите на този договор;
д/ при настъпването на форсмажорни обстоятелства, възпрепятстващи изпълнение¬то на предмета на договора.

VI. ДРУГИ УСЛОВИЯ

6.1. Изменения и допълнения в настоящия договор се извършват само с допълнителни споразумения на страните, оформени писмено.
6.2. За неуредените изрично с този договор въпроси се прилагат разпоредбите на действащото българско законодателство.
6.3. Страните ще решават възникналите помежду им спорове по взаимно споразумение, а когато такова не бъде постигнато - по реда на българския Граждански процесуален кодекс.

Настоящият договор е изготвен и подписан в два еднакви екземпляра – по един за всяка от страните.

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:


_______________

ИЗПЪЛНИТЕЛ:


_________________








ПРОТОКОЛ ЗА ИЗВЪРШЕНА РАБОТА


Днес, _________ 2011 г., в гр. София, между:
1., (наричано по-долу за краткост ВЪЗЛОЖИТЕЛ), от една страна,

И

2. _________________________, ЕГН _________________, лична карта № ______________, издадена на ___________ г. от МВР – __________, наричан по-долу за краткост ИЗПЪЛНИТЕЛ,
на основание чл. 4.1. от договора от ___________ 2011 г., се подписа настоящият протокол за следното:
1. Страните констатираха и се съгласиха, че предметът на договора от ________ 2011 г.е изпълнен в съответствие с изискванията на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ и услугите са предоставени на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ. (тук може да се констатира и несъответствие – зависи от преценката на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ)
2. Плащането на възнаграждението по чл. 3.1. от договора от _________ 2011 г.ще бъде извършено в срок до 10 (десет) работни дни от подписване на настоящия протокол.
3. С подписване на този протокол страните заявяват, че ще считат отношенията си по повод на извършената работа за уредени и няма да отправят претенции една към друга.
4. Настоящият протокол представлява неразделна част от договора от _________ 2011 г.

Настоящият протокол е изготвен и подписан в два еднакви екземпляра - по един за всяка от страните.

ВЪЗЛОЖИТЕЛ:


_______________

ИЗПЪЛНИТЕЛ:


_________________






ДЕКЛАРАЦИЯ

от _________________________, ЕГН _________________, лична карта № ______________, издадена на ___________ г. от МВР – __________

ДЕКЛАРИРАМ, ЧЕ:

1. Информиран съм, че данните, които предоставям в качеството ми на Изпълнител по Договор № …… от ……….2011 г., сключен между НУРТС България АД, ЕИК 201105038, са лични данни и попадат под специален режим на защита по смисъла на ЗЗЛД.
2. Заявявам, че изцяло доброволно сега и за в бъдеще предоставям личните си данни, за да бъдат използвани за реализиране на моите права и задължения по договорното ми правоотношение с “НУРТС БЪЛГАРИЯ” АД.
3. “НУРТС БЪЛГАРИЯ” като Възложител поема задължение да обработва, използва и съхранява личните ми данни само и единствено във връзка с реализиране на правата и задълженията по договорното ми правоотношение.
4. “НУРТС БЪЛГАРИЯ” като Възложител поема задължение да обработва, използва и съхранява личните ми данни, като гарантира опазването им в тайна.
5. Давам съгласието си “НУРТС БЪЛГАРИЯ” да предоставя личните ми данни на държавни, общински органи и институции, банки, търговски дружества, юридически и физически лица, когато има такова задължение по силата на специална законова разпоредба, когато това е необходимо за реализиране на моите права и интереси, както и когато това е необходимо за реализиране на законните права и интереси на “НУРТС БЪЛГАРИЯ”.
6. Информиран съм, че по силата на ЗЗЛД имам право на достъп до документите, в които се съдържат мои лични данни и право на коригиране на събраните данни, право да възразя срещу обработването, разкриването или използването на личните ми данни за целите на директния маркетинг, както и право да бъда уведомен преди първото разкриване на личните ми данни за тази цел.

                                                              
Гр. София                                                          ДЕКЛАРАТОР:

Дата: ____________ 2011 г.                                  _______________

                                                                                 (Подпис и трите имена)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предварителен договор за покупко-продажба на жилищен имот

ДОГОВОР (предварителен, за покупко-продажба на жилищен имот) Днес ..., ..., 2002 год . в гр. София, на основание чл.18 и чл.19...